Ishrana po meri korisnika

U Domu za stare Milidom LUX stalno je zaposlen nutricionista koji posebno posvećuje pažnju kvalitetu i vrsti ishrane korisnika doma. Ishrana je prilagođana potrebama i željama svakog korisnika doma za stare pojedinačno i bazira se uglavnom od domaće kuhinje.

Svakodnevno se kupuju sveže namirnice od kojih naše kuvarice prave ukusna i zdrava jela. U svakodnevnu ishranu ulaze zdrave namirnice, voće i povrće i zdrava kuvana hrana prilagođena korisnicima našeg Doma za stare Milidom LUX .

Ishrana u Domu za stare

Obroci za korisnike doma služe se u restoranu doma za stare, osim za one korisnike koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da ustanu iz kreveta i koriste restoran, njima se obroci donose u sobe. Ishrana u domu za stare svode se na redovna tri obroka a prema potrebi poslužuju se tri užine i dodatni obrok.

Celokupna ishrana prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama korisnika doma za stare, tako da na primer za dijabetičare se kuvaju posebni obroci a za ostale korisnike posebna jela. Osoblje u domu za stare vodi računa da se obroci uzimaju na vreme. Ishrana u domu, pod stalnim je nadzorom i kontrolom stručnog lica.

Ukoliko iz određenih razloga korisnik doma preskoči jedan od obroka doručak, ručak ili večeru može na lični zahtev dobiti i dodatne obroke.
Dom za stare Milidom Lux Beograd, Partizanska 34.

Dom za stare Milidom LUX poseduje neophodnu licencu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije za negu starih lica - preuzmite PDF - Licenca Doma PDF.

Ishrana po HACCP

Ishrana u domu za stare je raznovrsna, trudimo se da to budu zdravi i uravnoteženi obroci (sa manje masti i šećera). Pazimo da hrana bude sveža, dobro i ukusno pripremljena. Posebno se u domu za stare vodi računa, o higijeni prostora gde se obroci pripremaju i služe.

  • Tri dnevna obroka i dve užine
  • Doručak
  • Ručak
  • Večera
  • Tri užine za dijabetičare
  • Obroci za korisnike kojima je potrebna dodatna ishrana